Ultralopen vraagt niet enkel om een goede loopconditie maar evenzeer om de juiste “ultra-mindset”. Naargelang de trainingsachtergrond en het specifieke doel start de voorbereiding bij voorkeur 6, 9 of 12 maanden voor een wedstrijd. Sweet Spot Performance werkt niet met kant-en-klaar trainingsschema’s, maar vertrekt steeds vanuit je eigen doelstellingen, ervaring én de beschikbare tijd. 

Gratis kennismaking

We bespreken kort jouw doelstellingen en onze manier van werken. Zijn we een match? Fantastisch, dan starten we een personal coachingtraject op!

Intake

Heb je weinig of veel ervaring met ultralopen? Welke ultrarun of trailrun staat er op je bucket list? Hoe ziet jou dagelijks leven er uit en hoe kan je het maximaal rendement uit je trainingsschema halen in functie van je trainingsachtergrond en je beschikbare tijd? Waar sta je op dit moment conditioneel? Wat zijn je zwakke plekken? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Veel pertinente vragen waarop we samen een antwoord zoeken.

Start

Op basis van jouw profiel stellen we een stabilisatie & kracht- en looptrainingsschema op, telkens voor 3 weken. Op die manier kunnen we tussentijds evalueren en bijsturen indien nodig. We luisteren, overleggen en motiveren. We geven tips over voeding, materiaal, planning, en geven tips & tricks rond optimale tijdsbesteding.

Run

Een efficiënte voorbereiding voor een ultra bestaat niet enkel uit veel lang lopen, maar dient gericht te zijn op specifieke trainingen in functie van de afstand en het parcours. We gaan voor de geleidelijke progressie. Het is belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam, voldoende te recupereren om blessures te vermijden om nadien nóg verder te kunnen gaan. Op het juiste moment pushen we bewust om uit je comfortzone te gaan, zodat we kunnen leren uit eventuele fouten en bijsturen. Jouw persoonlijke ultra-loopcoach staat indien nodig stand-by om te luisteren en advies te geven voor, tijdens en na je looptrainingen. Uiteraard loopt hij graag een stukje mee om daar waar nodig je looptechniek te verbeteren.

Victory

Een ultra lopen van 80, 100, 160, 250 km… of nóg verder is altijd een persoonlijke overwinning! Afhankelijk van je eigen doelstelling, een sterk resultaat neerzetten of vooral de overwinning op jezelf en gewoon ervaring opdoen? Een absolute kick, maar zeker geen evidentie die een absolute balans vergt tussen body en mind zowel voor als tijdens de wedstrijd. Het is helemaal je eigen verdienste. Genieten en afzien liggen soms dicht bij elkaar. 

Beginner of gevorderde? Een ultramarathon of een ultratrail lopen? Algemene conditie opbouw, specifieke trainingsschema’s, wedstrijdplanning, blessurepreventie, de juiste voeding, materiaalkeuze en mentale weerbaarheid? We zetten in op alle facetten en halen het beste uit jezelf van start tot finish.

Interesse in ultrarun coaching?

Coaching voor ultrarunners en actieve professionals

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x