Testimonials

Andreas V.

De Lavaredo Ultratrail 120, van loper naar ultraloper

Twee jaar geleden contacteerde ik Erik met de vraag of hij me wou begeleiden naar het lopen van de Ultra Trail de Lavaredo. Ik was klaar voor geweldige uitdagingen, maar niet altijd even gestructureerd getraind. Ik wilde die wedstrijd uiteraard graag uitlopen, maar vooral ook op een manier dat ik kon genieten van het geweldige landschap.

Het eerste coronajaar zorgde ervoor dat de wedstrijd werd uitgesteld, maar was eigenlijk een leerrijke ervaring in mijn omscholing naar ultralopen. Ik had vroeger vaak nog kleine blessures door te onnodig snel te lopen, en merkte dat mijn mindset tijdens andere ultra’s nog te veel gericht was op prestatie in plaats van op de journey zelf.

De voorbereiding op de Lavaredo 2021 hebben we dan echt aangepakt zoals het hoorde. Eriks schema’s zaten vol afwisseling en zorgden voor een lange en brede voorbereiding. De heuvels rond Leuven heb ik deze winter allemaal leren kennen. Deze legden de basis voor richting het echte werk..

Tijdens de specifieke voorbereidingsperiode werden de nodige bouwstenen verder gelegd voor een geweldige Lavaredo. De aandacht in deze periode voor het opbouwen van de juiste mindset tijdens deze periode hebben me finaal klaargestoomd voor de Lavaredo.

Van alle Ultra’s werd de Lavaredo de mooiste van allemaal, niet enkel vanwege het parcours maar ook vanwege de mate waarin ik was voorbereid als ultraloper, met de juiste fysieke en mentale capaciteiten.

Andreas V., Juli 2021


Peter K.

Ik loop al meerdere jaren trails en ben de laatste 2 jaren “doorgegroeid” naar langere afstanden. Echter men trainingsmethodiek veranderde ik elk seizoen weer opnieuw, omdat ik telkens opnieuw dacht dat er wel iets anders of beter moest. De trainingsload werd hoger en hoger, zonder te beseffen dat er nog maar weinig progressie was. Dit allemaal in combinatie met een job in continue diensten (regelmatig slaap tekort)
Met een nieuwe ultra run in zicht besloot ik deze keer op zoek te gaan naar een Coach om me te begeleiden in het “ ultra” avontuur.
Na het eerste gesprek met Erik zat het gevoel bij mij al goed. Erik is iemand met zeer veel ervaring en passie in de trail en lange afstand wereld, dat merk je onmiddellijk op als je met hem spreekt. Ik wist onmiddellijk dat ik veel van hem kon/kan leren.

Erik heeft me een spreekwoordelijke spiegel voorgehouden waardoor ik heb leren beseffen dat ik bewuster moet/kan leren uit men ervaringen en deze meenemen naar de toekomst. Zijn trainingsschema’s hebben me meer structuur en rust gegeven waardoor ik voel dat er veel meer progressie in zit. Tevens heeft Erik me geleerd nog meer tijd te steken in stabilisatie en looptechniek.
Iets wat onmisbaar is voor blessure vrij die vele kilometers af te leggen

Ik heb laatst door de annulering van men geplande trail, een self supported 100K gelopen waar ik alle tips heb kunnen toepassen en heb kunnen kijken hoe ver ik stond.

Ik ga voorlopig de afstand wat inkorten (80K) en me wat meer focussen om sneller te worden. Ik kijk al weer uit naar de volgende trainingschema’s en tips.

Thanks Erik.

27/07/2021

Karel Sabbe

Na enkele toffe bivaklopen en lange trainingen die ik liep met Erik, was ik er telkens van verbaasd hoeveel kennis en knowhow hij heeft van het ultratraillopen. Voor mij was het dan ook een logische stap om tijdens mijn voorbereiding van mijn wereldrecordpoging op de 3500km lange Appalachian Trail bij Erik te rade te gaan. Ik implementeerde meerdere van Erik zijn kleine en grotere tips, en met succes liep ik het nieuwe wereldrecord op de Appalachian Trail. Ik kan Erik van harte aanbevelen als coach voor een (ultra)trailrun. 

Karel Sabbe (Fastest Known Time -Wereldrecordhouder Pacific Crest Trail & Appalachial Trail) 


Hélène V

"When I came to Erik, I had been doing the same workouts for years and had plateaued. Erik has helped me leave my comfort zone by continuously suggesting new and exciting training plans. These new challenges each week keeps things fresh and motivates me to push my limits. Most importantly, the coaching goes way beyond just a training shedule. Erik's personal approach combined with his extensive experience helps me find ways to ensure that the running remains sustainable and fun at all times."

Kathleen S.

Na het voltooien van mijn eerste off-road marathon en na het aanmoedigen van mijn vriend bij een aantal ultra’s wou ikzelf ook graag de uitdaging aangaan een (voorlopig kleine) ultra te lopen.  In het verleden heb ik een paar keer blessureleed gehad waardoor we op zoek zijn gegaan naar goede begeleiding, hierdoor zijn we bij Erik terechtgekomen.  Door het opbouwende schema van Erik, met toch wel wat afwisseling qua intensiteit en afstand heb ik op een gezonde manier en met veel plezier naar D-day toe kunnen werken.

De eerste missie is voltooid, tijd voor de volgende! Ook de opbouw hiernaartoe is onder begeleiding van Erik.  Ik kijk al uit naar de nieuwe schema’s en feedback!

Kathleen

27/07/2021

Marc H

"The love for running, adventures, and generally being outdoors takes centre stage in Erik's coaching style. The improvements to performance, endurance, and general health that come from the personalized running and exercise schedules Erik provides almost feel like after thoughts (almost). Erik continuously fuels my love for running in a way that I look forward to all the sessions and making time for running no longer feels like hard work. With a busy work schedule the training schedule is often impacted, but Erik's approach means that running is always a source of joy and relaxation as opposed to yet another commitment. Erik's coaching is a combination of a personalized training schedule backed by an incredible knowledge and the seemingly singular focus on fun! The result: I'm able to run much longer than I did before and, for the first time since I started running, I've been without an injury!"

Kevin S

Na enkele jaren van blessures was het tijd om iemand onder de arm te nemen. Door het charisma en de passie die Erik uitstraalde voor deze endurance sport tijdens de ultratalk besloot ik mijn licht eens op te steken. Na ons intake gesprek besloot hij me te begeleiden naar een self-supportive versie van de ultra trail “la Bouillonnante”. de schema’s waren zeer gericht en uitdagend op verschillende aspecten. zowel fysiek als mentaal tracht hij je tot je limiet te brengen, en je eigen grenzen en ervaringen te verleggen om je tot een betere endurance atleet maken. 

In de one-on-one training bracht hij me onvoorstelbaar veel tips en tricks bij uit zijn jarenlange ervaring

Jonas Gommeren

Door dat ik in het verleden niet de juiste combinatie vond tussen een fulltime job, een gezin met 2 kleine kindjes en het trainen voor ultratrails was het looplezier zoek geraakt en heb ik Sweet Spot Performance aangesproken. Vanaf het eerste gesprek merk je dat Erik zo gepassioneerd vertelt over traillopen en dat hij een schat aan informatie heeft. Hij is geen klassieke trainer waar alleen het fysieke van belang is, maar waar het mentale aspect evenveel aandacht krijgt. Met de schema's die ik kreeg, heb ik serieuze stappen voorruit gezet en is het plezier in trainen weer overvloedig aanwezig. Dus zoek je een persoon die je loopervaringen alleen maar rijker kan maken door zijn tips en zijn begeleiding, dan is Erik de persoon.


Tim De Vriendt

Hoewel ik op voorhand eigenlijk wist dat ik het onmogelijke verwachtte toen ik Erik midden november vroeg om me opnieuw te beginnen coachen voor een 175km race 6 weken later, ging hij toch de uitdaging aan. Hij kon me absoluut geen garanties geven, maar werkte wel een volledig plan uit voor mijn ‘couch to 170k in only six weeks’.  

Met de focus op zowel het fysieke, waar Erik voor een mooi evenwicht zorgde tussen voldoende intensiteit en kilometers enerzijds en het vermijden van overbelasting anderzijds, als het mentale waarbij de nadruk gelegd werd op het nabootsen van race omstandigheden en het maken van plannen voor alle mogelijke race scenario’s zonder aan flexibiliteit in te boeten, werkte Erik een zeer gebalanceerd schema uit. Regelmatige opvolging, met een aantal controlepunten om de voortgang te controleren, en bijsturing waar nodig naargelang de omstandigheden, zorgden voor een perfecte voorbereiding voor mijn uitdaging. 

Na een korte rustperiode voor de race, waarin we samen het raceplan nog eens doornamen, was het dan tijd om er aan te beginnen. Ook tijdens de race stond Erik de hele tijd klaar om (mentale) steun te bieden, die er mee voor gezorgd heeft dat ik mijn uitdaging succesvol kon volbrengen.

Tim De Vriendt (Race Director Legends Trails)

Erik L.

Ik deed al geruime tijd lange afstanden boven de 100 km maar had me al een paar keer verkeken op een 100 mijl. In 2018 bijna geen race gefinished. Vooral door het mentale aspect. Op den duur begon ik ook aan jezelf te twijfelen. Voor mijn 40steverjaardag heb ik mij als doel gesteld om de Spine Challenger (175 km) te finishen in januari 2020. De voorbereidingen namen veel tijd in beslag en daardoor kwam het gezin steeds meer onder druk te staan, zo kwam ik uiteindelijk bij Erik terecht.

Erik vond het meteen een mooie uitdaging die ik me stelde en geloofde in me. Een duidelijk schema, maar ook het mentale werd niet vergeten. Het schema kreeg een plekje in de gezinsagenda en ik kon me puur focussen op mijn doel. In juni liep ik de Spine Flare uit, de zomer editie van de Challenger. Dankzij de tips en de mentale rust die Erik me bezorgde heb iik intussen mijn twee 100 milers met succes gefinisht. 

Christine

Erik ontmoette ik tijdens een trailrun expeditie in Groenland. 

Meteen viel op hoe energiek hij voor de dag kwam, en met hoeveel gemak hij bergop door de sneeuw en over het ijs huppelde.

Tijdens die week deelde Erik al met veel plezier en enthousiasme zijn ervaringen. 

Ook daarna mocht ik op hem rekenen voor tips en tricks, do's en don'ts tijdens mijn voorbereidingen op mijn eerste 80 km trail wedstrijd.

Het was niet de eerste keer dat me adviezen werden gegeven, echter ditmaal nam ik ze -meestal- effectief ter harte; niet eenvoudig voor iemand die ietwat eigenwijs heet te zijn...

Erik durfde het aan om me duidelijk te maken dat ik mijn loopkalender wat te vol plande. Genre "Nee, het lijkt me echt geen goed idee om daar tussen die twee wedstrijden nog een ultra te lopen", "Beter 10% ondertraind dan 1% overtraind".

Realistisch doch positief ingesteld in zijn begeleiding, en met tonnen ultraloopervaring, is Erik de geknipte persoon om je loopgrenzen te verleggen. 

Coaching voor ultrarunners en trailrunners

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x